top of page
Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Сезонен интериор - есен

"Есента притежава повече злато от всички останали сезони, взети заедно"

През този сезон акцентът в интериорния дизайн може да бъде постигнат единствено и само чрез избор на подходяща цветова схема. Топлите и уютни материи, меките текстури, наситените цветове и тъмните детайли са безспорен хит през есента. Повечето хора свързват есента автоматично с жълто-оранжевите нюанси, но нека разбием клишетата и разгледаме по-подробно, как да постигнем есено настроение използвайки доста по-широк спектър от багри.

За целта селектирахме за вас топ 3 цвята подходящи за сезона.

Син паун /PEACOCK BLUE/

Този цвят създава изключително строго усещане в интериора, но при желание то лесно може да бъде балансирано чрез комбинацията на Peacock blue с по-светъл и топъл нюанс. Както виждаме и от снимката по-долу, съчетаването му с милениум розово не позволява екстремната доминантност на синьото, създавайки хармонично усещане в обзавеждането. Чрез избора на завеси и аксесоари в още по-дълбок нюанс на синьото, дизайнерите тук смело разбиват стандартните цветови комбинации, като едновременно с това запазват стила изчистен.


Интериорен текстил
M&S

Неутрални цветове


Този избор е подходящ за всички, които не обичат цветовете. В контекста на интериорния дизайн, неутрално означава „без цвят“, липса на цвят или ненаситен с цвят. Неутралите като бежово, слонова кост, черно, сиви и бели нюанси имат разбира се и своите подтонове. Например бежовото може да има оттенък на розово или злато. Бялото може да е с лек оттенък на слонова кост.



текстил
Image Credit: Guillaume Alan

Елегантен и изискан, всеки интериор създаден изцяло от неутрални цветове осигурява автоматично стилно и монохромно излъчване. Неутралите винаги ще бъде класика. Ако все пак решите да промените интериора си от неутрален в друг цвят и решите, че имате нужда от някои друг нюанс в живота си, тогава лесно можете да добавите няколко декоративни възглавнички в ярък тон. Мислете за неутралната цветова схема като инвестиция, която ви гарантирате интериорен дизайн, който никога няма да остарее.

Зелено

Зеленото често се използва, когато имате нужда да предизвикате усещане за баланс, ред, промяна и трансформация.Поради това, че отразява оттенъците на естествения свят, той винаги ще бъде цвят, който може да се използва във всяка отделна стая, особено когато е в правилните тонове. Зеленото може да бъде едновременно свежо и изтънчено; той е идеалната алтернатива за тези, които намират неутралите за твърде скучни.




И трите основни цвята на есента са вдъхновени от природните пейзажи. Цветът „Син паун“ (PEACOCK BLUE) се асозиира с небето и морето, неутралните цветове присъстват като основни във всеки един пейзаж, а чрез зеленото вие ще се транспортирате директно в гората. И с трите тона ще внесете естествено, релаксиращо усещане в дома през по-хладните месеци на годината.


0 коментара

댓글


bottom of page