top of page
Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Интериорен дизайн в сиво - за модерен, семпъл и елегантен дом

Изтънчено и минималистично, сивото е един от най-универсалните и модерни цветове на 21-ви век! В дизайна, на международните подиуми, но и по-специално в областта на интериорния дизайн. Сивото е мултифункционален и толерантен цвят, който не само има различни нюанси и тонове, но също така е комбинативен, перфектно се вписва в почти всеки интериор.



Сивият цвят съществува в природата, носи духа на времето. В комбинация с естествен камък, символизира модерния градски живот. Той свързва противоположните качества на черния и белия цвят с една единствената цел - стабилност и хармония!



Възможностите за интериор в сиво са многобройни. Като неутрален цвят, той може да служи за фон за нестандартни интериорни решения, може да подчертава интересни цветови акценти. Силно ви препоръчваме в допълнение към сивото, мебели и аксесоари в топли кафяви тонове, тъй като те носят мекота и уют в помещението. Също така цветове като розов кварц и пастелни тонове са перфектни акценти в сивия интериор. Подходящо е и обзавеждане от мека кожа, дърво, както и контрастни лъскави материали като стомана, мед и месинг, които ще предоставят повече динамика и жизненост в стаята.



Човешкото око може да различи не само един нюанс на сивото. Възприемаме до 500 различни нюанси на този цвят. Никой друг цвят не е толкова разнообразен и богат. Този факт много често се използва от интериорните дизайнери. Разбира се, не само нюансите играят важна роля. Перфектният интериор в сиво е комбинацията от форма и функция, както и играта с материите.



Никога не забравяйте, че цветовете, точно както музиката и ароматите, оказват силен ефект върху нашата психика и емоция. Универсалният неутрален сив цвят е истински мулти-талант в това отношение. Противно на всички очаквания, сивото всъщност няма отрицателно въздействие върху възприятията и в никакъв случай не носи отговорност за нашето лошо настроение. Точно обратното. Сивите нюанси са успокояващи, релаксиращи и спомагат за балансиране на емоциите. Те осигуряват приятно усещане за сигурност и комфорт, дават по-голяма яснота и спокойствие. И още: сивото може да се комбинира перфектно както с много други цветове, така и със своите нюанси. Оптичната ширина, дълбочина или височина вече не са проблем, когато успешно е използван сивя цвят в интериора.



Сивото е несъмнено най-използваната основа за всеки модерен интериор в днешни дни. С този цвят можете да създадете уютна, романтична или игрива атмосфера, градски или скандинавски интериор. В определени стилове сивото е задължително като основен цвят, така че ако сте решили да следвате стилове като лофт, минимализъм или хай-тек, използването на сивия цвят като основен е напълно оправдано решение.



Но всъщност, кое прави сивия цвят в интериора толкова уникален?

- Сивото е цветът, който може да обедини нюанси и детайли, които на пръв поглед изглеждат, че се противопоставят един на друг!


Според вицепрезидента на Pantone Color Institute - Лори Пресман:


"Сивото допринася за нашата нужда от сигурност и желанието ни да се обърнем навътре към нас самите. Той е естествена защита от хаотичния свят в който живеем."


ЧАР ТЕКСТИЛ ви предлага богата гама от текстили в сиво. Перфектните нюанси и цветови комбинации можете да намерите в нашите магазини още сега!


0 коментара

Comments


bottom of page