top of page
  • Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Всичко, което трябва да знаете за завесите

Нека надникнем в историята на плътните завеси: знаете ли, че до втората половина на 16-ти век завесите почти не са съществували. Вместо това са се използвали дървени капаци, а основната им функция е била предпазване от студ и светлина.


Завесите създават в дома мекота, уют и топлина, която усещаме ежедневно. Често дори не предполагаме, че това е именно благодарение на тях, но винаги го забелязваме, когато те липсват. Едва тогава си даваме сметка, как въздействат на интериора и възприятията ни и как изпълват пространството по един едва доловим и деликатен начин. Освен за създаване на харомония и баланс в помещението, плътните завеси изпълняват и други особено важни функции в жилището. Те служат като звукова и топлинна изолация. Отделете специално внимание в избора им!


През горещите летни месеци, плътните завеси са практични, както през нощта така и през деня. Те предпазват помещението от прекомерно затопляне, затъмняват го, когато това е необходимо. Блекаут завесата е с ненадминати качества в това отношение . Тя се изработва от непрозрачен текстил със затъмняващ до100% ефект - използва се като всяка завеса, но осигурява пълно предпазване от слънчева светлина.


В магазините на "ЧАР" ще откриете огромно разнообразие от материи и комбинации на тъкани, които можете да използвате за завеси, както и висококачествени блекаути следващи последните тенденции в интериорното обзавеждане.


"Чар – Интериорен Текстил" Ви гарантира здравина, качество и абсолютна функционалност на своите продукти. Уверете се сами! Бъдете в крак с модата в интериора!

0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page