top of page
  • Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Google представи научно доказателство, как интериорът влияе на нашето здраве и начин на живот.

По време на най-голямото дизайнерско изложение в Милано тази година, станахме свидетели на известни имена в дизайна и технологиите като Google, Muuto, Reddzmade и the Arts + Mind Lab, обединени в един общ проект "А Space For Being". Демонстрираха се проучвания в областта на невроестетикатата и как различните интериорни преживявания имат потенциала да повлияят на нашата биология и благосъстояние.
"А Space For Being" изследва начините, по които качеството на сетивата ни могат да бъдат разбрани и декодирани с точни показатели. Google си сътрудничи със Сюзан Магсамен от "Международната лаборатория за изкуства" и Джон Хопкинс от "Института за мозъчни науки", за да разработи дизайн, който да проучи възможностите на невроестетика или реакциите на мозъка и тялото към естетическия свят.Водени от принципите на невроестетиката, създателите на проекта организираха 3 различни пространства с различен дизайн, цветове, текстури, ухания и звуци, предназначени да стимулират сетивата на посетителите по различни начини . Всеки посетител на инсталацията носеше специално разработена гривна докато посещава различните зони, която беше оборудвана с четири сензора, измерващи сърдечната активност, дишането, температурата и движението на тялото. В края на преживяването посетителите получаиха резултата, който показва в коя зона сме се чувствали най-добре и най- спокойни и в коя не.
Целта на демонстрацията е да покаже научно, че избора на заобикалящата ни среда и интериор пряко влияе на емоционалното ни състояние, може да го подобри и да помогне да постигнем търсения баланс.Вице-президентът на Google – Ivy Ross сподели пред медии: „Дизайнът е много по-важен отколкото мислите. И искам всички да го знаят! Това с което решите да обградите себе си, влияе на вашето благополучие и тялото ви, както и на факта, че неврологията доказва, че интериора е от значение за всеки човек"


0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page