top of page
  • Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Спално бельо от тенсел/ лиосел - революционни фибри в текстилната индустрия

В магазините на ЧАР ще намерите богато разнообразие от спално бельо от тенсел - иновативна материя, изключително търсена и разпространена през последните години. Но какво всъщност представлява тя?


Тенселът е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, от изцяло естествени материали, наречена лиосел. Това е единствената нова тъкан, изобретена през последните 30 години. Тя е 100 % естестевено влакно, извлечено от чистата дървесна целулоза на евкалиптовото дърво! Добива се от дървесина от контролирани ферми за дърва, заради което се счита за възобновяем природосъобразен материал. Въпреки, че тъканта е произведена по изкуствен начин, тя се счита за естествена и съответно – биоразградима.


Тенсел е изключително мек като материя и наподобява на допир памука и коприната. Не се мачка, поддържа се лесно и може да се пере в пералня. Характеризира се със здравина и издръжливост във времето. Благодарение на нанотехнологичния си процес на производство, лиоселът има отлични свойства за абсорбация на влагата от тялото и отделянето й в атмосферата, осигурявайки идеален климат при спане. Предимство е, че спалното бельо от Тенсел е и напълно хипоалергенно!0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page