top of page
  • Снимка на автораЧАР ТЕКСТИЛ

Вижте тенденциите в производството на текстил за 2019 година

Home Textiles Premium и Textilhogar (специализирани изложение за домашен текстил и декорация) разкриха четирите основни тенденции в текстилната индустрия, които ще доминират през 2019г.Прогнозата е базирана на подробно изследване, проведено от агенция "Metro Comunicación", според която най-модерните цветове и текстури се класифицират в четири основни категори: "Candy", "Hidden Woodland", "Bright Pearl". "и "Urban Wit". Тези четири широкоспектърни тенденции бяха представени в доклад, предоставен на изложителите и професионалистите от бранша. В следните редове ви предлагаме кратко описание.


Secret Woodland (Тайната гора)

Secret Woodland (Тайната гора)


Тук акцентът е разбира се природата - дива и неизвестна, но завладяваща дома чрез една минималистична форма, предвидена да създаде скрито пространство изпълнено с тайнства, което се слива с градската среда.

Тази тенденция съчетава урбанистичната идея с природата на дадена държава, за да създаде пространство, в което всеки може да се почувства уютно в дома си и в същото време да изживее собственото си усещане за индивидуалност и приключение. За целта се използва семпло обзавеждане и рустикални аксесоари изработени от дървесина. Любовта към околната среда тук се изразява чрез употребата на чисти, органични тъкани с цел създаване на гладки, хармонични текстури.


Candy (Бонбон)

Candy (Бонбон)


Тази тенденция е вдъхновена от най-хубавите аспекти на щатския „Национален Парк Невада“. Избраната цветова палитра е предимно от релаксиращи нюанси, създаващи приятна, спокойна атмосфера - пейзаж от цветове изпълнени с жизненост. Акцентът е от ръчно изработени тъкани в розови и/или топли жълти цветове. „Candy“ е изключително женствена, вдъхновяваща тенденция, която създава дом пълен с енергия и жизненост. Използват се предимно материи, които са меки и приятни на допир.(Shiny Pearl) Блестяща перла


(Shiny Pearl) Блестяща перла

Носталгията по миналото е винаги на мода, което води до завръщане към ретро стила. Характерното за този специфичен ретро тренд „Shiny Pearl“ е, че е изпълнен с оптични илюзии и интензивен блясък съчетани с завръщане към най-ексцентричните елементи от 70-те и 80-те години. Дизайни от миналото интегрирани в настоящето, комбинирани с геометрични фигури, цветове, текстури и материали, придават модерно ретро усещане на пространството. „Shiny Pearl“ се опитва да пресъздаде най-точната и чиста форма от всеки аспект на цветовете, използвайки различни нюанси на розовото, за да създаде усещане за блаженство, съчетано с електро-блус и привкус на горчица, която следва да се възприема като контрапункт на останалите елементи от интериора, с цел създаване на по-оживен ефект в дома.


Urban Wit (Градски ум)

Urban Wit (Градски ум)

Градските светлини през нощта са вдъхновение за силна и иновативна тенденция, в която урбанистичния дух е неизменна част от околната среда. Градското развитие, красотата на града и гледката към бъдещето се изразяват в текстилната индустрия чрез дълбоки, блестящи текстури. Именно това е отправната точка за един нов начин за интерпретация на градската интериорна концепция и по-конкретно пренасянето му в дизайна. Целта е да се създаде едно въображаемо пространство, което да постави нова тенденция за жителите на големите градове. „Urban Wit“ е едно остроумно предизвикателство, което ще създаде достъпност и адаптивност на пространството.
Снимки: Pinterest


#чар #интериор #материи #материали #текстури #2019г #обзавеждане #тенденции #тексти #платове #char #design #textile #interior #trends

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page